Yandex Metrica

Adalar'da Ekrem İmamoğlu'na minibüs protestosu: Bazı göstericiler gözaltına alındı

Adalar'da Ekrem İmamoğlu'na minibüs protestosu: Bazı göstericiler gözaltına alındı

Adalar'da İBB'nin minibüs kararına tepkiler devam ediyor. Minibüslere alkışlarla tepki gösteren protestocular, "Ada'da azmanbüs istemiyoruz", "Halk burada İmamoğlu nerede?" sloganları attı. Protestoculardan bazıları minibüslerin çalışmasına engel olmak isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Gündem

18.06.2024, 12:26

İstanbul'un Adalar ilçesinde minibüs tartışması tüm hızıyla sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede minibüs çalıştırma kararı protestolara neden oluyor. Bu protestolar bugün de vardı.

İETT tarafından Büyükada'ya getirilen ve 15 Haziran Cumartesi günü çalışmaya başlayan minibüsler, ada sakinleri tarafından istenmiyor. Buna rağmen kararını uygulamaya koyan İBB yönetimi sık sık protestoyla karşılaşıyor. Adalar'da 31 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimin, yüzde 55,48'lik oy oranıyla CHP'nin adayı Ali Ercan Akpolat kazanmıştı. Büyük oranda CHP seçmeninin bulunduğu ilçede CHP'i olan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki büyükşehir belediyesi, yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almadı ve minibüs uygulamasını hayata geçirdi. İBB, 15 Haziran'da minibüslerin faaliyete geçme kararından dönmeyeceğini yazılı bir açıklamayla duyurmuştu. Açıklamada "Özellikle hafta sonu ve bayramlarda 60 binin üzerinde insanın Adalar ilçesine gelmesi, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti sürdürmenin önemini artırmaktadır. Bu nedenle tescilli, çevreci ve yeni nesil güvenli ulaşım donanımlarıyla üretilmiş elektrikli araçlarımız, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 15 Haziran 2024'te hizmete alınmıştır. ifadeleri kullanılmıştı.

Bu uygulamaya yönelik protesto için bir kısmı ada sakini olan grup Büyükada'daki Çınar Meydanı ve İETT Garajı önünde toplandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride minibüsler ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atıldı. "Ada'da azmanbüs istemiyoruz", "Halk burada İmamoğlu nerede?" gibi sloganların atıldığı sırada bazı ada sakinleri minibüslerin önüne geçerek çaşlışmasına engel olmak istedi. Buna müdahale eden polis ekipleriyle göstericiler arasında arbede yaşandı ve bazı göstericiler gözaltına alındı.

AK Parti'den Özgür Özel'e sert tepki: Siyasi saldırganlıktır AK Parti'den Özgür Özel'e sert tepki: Siyasi saldırganlıktır Haberi Görüntüle

DÜN DE PROTESTO ETMİŞLERDİ

Ada sakinlari dün de hizmet vermeye başlayan 10 minibüse tepki göstermek ve İBB'yi portesto etmek için toplanmıştı. Çınar Meydanı'nda toplanan gmstericiler yine minibüslerin çalışmasına engel olmak istemişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

1

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading