Yandex Metrica

Milli Eğitim Bakanı başarısından dolayı onu ağırlamıştı! Babasının doğum gününde aldığı hediye Furkan'ın sonu oldu!

İstanbul'da 16 yaşındaki Furkan Samet Göktürk, babasının doğum gününde hediye olarak aldığı motosikletle kaza yaparak hayatını kaybetti. 16 yaşındaki gence olay yerine gelen sağlık ekipleri dakikalarca kalp mesajı yaptı ancak Furkan Tüm müdahalelere kurtarılamadı. 

Gündem

18.06.2024, 16:27

İstanbul Avcılar'daTahtakale Mahallesi Melisa Sokak'ta kaza meydana geldi. Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Furkan Samet Göktürk (16), okulun Ayyıldız robotik takımı mekanik kaptanı olarak ekibiyle birlikte katıldığı yarışmalardan derece kazanmış ve Milli Eğitim Bakanı tarafından başarısından dolayı ağırlanmıştı. 

Adalar'da Ekrem İmamoğlu'na minibüs protestosu: Bazı göstericiler gözaltına alındı Adalar'da Ekrem İmamoğlu'na minibüs protestosu: Bazı göstericiler gözaltına alındı Haberi Görüntüle

BABASININ ALDIĞI MOTOSİKLET SONU OLDU 

Baba Şahin Göktürk, oğlu Furkan Samet'in başarısını tebrik etmek için yaklaşık 7 ay önce bir motosiklet hediye etti. İddiaya göre; 7 ay boyunca oturduğu siteden motosikletle hiç dışarı çıkamayan Furkan Samet, 14 Haziran Cuma günü karnesini aldıktan sonra eve geldi. Karne sevincini ailesiyle paylaşan Furkan Samet, babasının hediye olarak aldığı motosikletle arkadaşlarının yanına gitmek için yola çıktı. Esenyurt istikametine doğru seyir halindeki genç sürücü, virajı döndüğü esnada bilinmeyen nedenle direksiyon hâkimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı.

Ziraat Bankası Arefe günü açık mı, kapalı mı 2024? Ziraat Bankası Arefe günü açık mı, kapalı mı 2024? Haberi Görüntüle

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Bariyerlere çarpan Furkan Samet'e ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kalbi duran Furkan Samet'e sağlık ekipleri dakikalarca kalp mesajı yaptı ancak olay yerinde yaşamını yitirdi. 

Ankara’yı sağanak ve dolu vurdu hayat felç oldu: Yollar göle döndü, ağaçlar devrildi Ankara’yı sağanak ve dolu vurdu hayat felç oldu: Yollar göle... Haberi Görüntüle

DOĞUM GÜNÜNE 1 GÜN KALA TOPRAĞA VERİLDİ

Furkan Samet'in cenazesi, doğum gününe 1 gün kala Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhoğlu Köyü'nde toprağa verildi.

MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

OKULUN ROBOTİK TAKIMIYLA ABD'DE YARIŞMAYI HEDEFLİYORDU

Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 7444 Ayyıldız Robotik Takımı Mekanik Kaptanı Furkan Samet, yaptığı projelerle ekip arkadaşlarıyla birlikte ABD'nin California Eyaletinde düzenlenen FIRST Robotics Competition Aerospace Valley Regional yarışmasında 40 takımın katıldığı yarışmada, finallere kalarak yarışmayı 6'ıncı tamamladı.

Adalar'da Ekrem İmamoğlu'na minibüs protestosu: Bazı göstericiler gözaltına alındı Adalar'da Ekrem İmamoğlu'na minibüs protestosu: Bazı göstericiler gözaltına alındı Haberi Görüntüle

BAKAN TEKİN FURKAN'I BAKANLIKTA AĞIRLADI 

Bu başarının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Furkan Samet ve takım arkadaşlarını bakanlıkta ağırladı. Robotik çalışmalarına devam eden Furkan Samet, gelecek yıl yine ABD'de yarışmalara katılmayı planlıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Süreci suistimal ettiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Süreci suistimal ettiler Haberi Görüntüle

OKULDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Furkan Samet'in 10. sınıf öğrencisi olduğu Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayınladı. Yapılan paylaşımda, "Okulumuz 7444 Ayyıldız robotik takımı mekanik kaptanı arkadaşımız Furkan Samet Göktürk'ün vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere, yakınlarına ve tüm FRC camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

HDP'li Ferhat Encu'dan milli maç sırasında skandal paylaşım: Büyük tepki topladı HDP'li Ferhat Encu'dan milli maç sırasında skandal paylaşım: Büyük tepki... Haberi Görüntüle

"BAŞKA İNSANLARIN CANI YANMASIN"

Furkan Samet'in acılı babası Şahin Göktürk, "Başarılı bir öğrenciydi, okuduğu okul da çok güzel bir okul. Robotik çalışmalara başladılar. Mekanik takımın kaptanıydı ve uluslararası yarışmalara katılıyorlardı. 6 ülke ve 56 okulun katıldığı bir yarışmada 6. olup inovasyon ödülü kazandılar. Takım arkadaşları onu Amerika'da temsil etti. Bu sene kendisi de Amerika'ya gitmeyi hedefliyordu. Vize pasaport başvuruları yapıyorduk, hazırlık aşamasındaydık, nasip olmadı. Kaza günü; karne aldığı gündü.

Neşeliydi, gayet mutluydu. Eve gelmiş, üstünü değiştirmiş, anahtarları alıp çıkmış. Motosikleti 2023 yılının 10. ayında aldık. Kullandırtmıyorduk, ehliyet başvurusunda bulunmak için doğum gününü bekliyorduk. Ayın 17'si doğum günüydü. Doğum gününde ehliyet sınavlarına başvuracaktı, olmadı. Normal şartlarda hiçbir yere çıkmıyordu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

4

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading