Yandex Metrica

Sivilce kremlerindeki gizli tehlike! İçinde o madde varsa çöpe atın

Özellikle ergenlik döneminin en önemli cilt problemlerinden sivilcelere karşı cilt bakım ürünleri var. Ancak bu ürünlerde bulunan benzoil peroksitin güvenilirliği konusu dermatologları ikiye bölmüş durumda. Bu bileşenin kansere yol açtığı düşünülüyor.   

Sağlık

11.06.2024, 15:26

Sivilce, çoğunlukla ergenlik döneminde ortaya çıkan, ancak bazı kişilerde yetişkinliğe kadar devam edebilen bir sağlık sorunu. 

Onunla mücadele etmek için piyasada birçok ürün var. 

Ancak çoğu benzoil peroksit içeriyor. 

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl mışıl uyutuyor Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl... Haberi Görüntüle

BENZOİL PEROKSİT VARSA...

Sivilce önleyici ürünler Gıda ve İlaç İdaresi tarafından inceleniyor. 

Yapılan araştırmalar ise bazılarının içerdikleri benzoil peroksitin kansere neden olabileceğini ortaya koyuyor. 

Bu kimyasal madde aslında bir antiseptik. Tek başına herhangi bir zararı yok. 

Sorun, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında başlıyor. 

Zira böyle bir durumda kanser yapıcı bir kimyasal olan benzene dönüşüyor.

Yazın neden iştahımız kapanıyor? Araştırmalar ve beslenme uzmanları sebebini açıkladı Yazın neden iştahımız kapanıyor? Araştırmalar ve beslenme uzmanları sebebini açıkladı Haberi Görüntüle

DERMATOLOGLARA GÖRE NE KADARI GÜVENLİ?

Gıda ve İlaç İdaresi düzenlemelerine göre, yüzde 2,5 ila yüzde 10 konsantrasyonunda benzoil peroksit içeren topikal akne ürünleri güvenli kabul ediliyor.

Dermatologlar ise tüketicilerin yüzlerinde yüzde 2,5 ila yüzde 5; gövdelerinde ise yüzde 5 ila yüzde 10 benzoil peroksit içeren ürünleri kullanması gerekiyor. 

Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Haberi Görüntüle

AKNE ÜRÜNLERİ TEST EDİLDİ

Araştırmacılar, benzoil peroksitin ne zaman benzene dönüştüğünü görmek için akne ürünlerini yüksek sıcaklıklarda test etti.

18 gün boyunca 98,6, 122 ve 158 derecede saklanan ürünlerde yüksek düzeyde benzen bulunduğu görüldü.

Benzen seviyeleri her iki veya üç günde bir kontrol edildi.

Sadece 50 santigrat dereceye maruz kaldıktan sonra kısa bir süre içinde yüzde 2,5 benzoil peroksit bulundu. 

Acı yedikten sonra sakın bunu yapmayın! Ağzı daha da yakıyor Acı yedikten sonra sakın bunu yapmayın! Ağzı daha da yakıyor Haberi Görüntüle

YÜKSEK SICAKLIĞA MARUZ KALMAZSA SORUN YOK

Dermatolog Rachel Nazarian ise, benzoil peroksitin tarihsel olarak sivilce tedavisinde güvenli ve etkili olduğu görüşünde. Ona göre kanserojen benzene parçalanması için yüksek sıcaklıklara uzun süre maruz kalması gerekiyor.

Yürüyüşün şaşırtan bir faydası ortaya çıktı! O hastalığı çekenler hemen denesin Yürüyüşün şaşırtan bir faydası ortaya çıktı! O hastalığı çekenler hemen... Haberi Görüntüle

SİVİLCE ÜRÜNLERİ NEREDE SAKLANMALI?

Uzmanlar sivilce ürünlerinin oda sıcaklığında veya buzdolabında saklanmasını öneriyor. 

Son kullanma tarihi geçmiş veya yazın araba sıcaklığı gibi yüksek sıcaklıklara maruz kalmış ürünler ise mutlaka atılmalı. 

Dermatolog Marisa Garshick ise akne ürünlerindeki benzoil peroksit konusunda gerçekten endişe duyan kişiler salisilik asit, retinoidler, kükürt içeren ürünler veya azelaik asit öneriyor. 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading