Yandex Metrica

Sitede Ara

ANADOLU gemisini vurma planı: Tatbikatta bunu çalıştılar

ANADOLU gemisini vurma planı: Tatbikatta bunu çalıştılar

Yunanistan TCG ANADOLU'yu vurma planları yapıyor! İyon Denizi'de yapılan tatbikat ile Fransızlardan eğitim alan Yunan ordusu gözüne Türkiye'nin ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'yu kestirdi. Fransızlar tatbikatta Yunan ordusuna imha planlarını aktardı.

Dünya

22.05.2024, 15:44

Yunanistan merkezli Pentapostagma gazetesinin duyurduğu haberde Fransızların nükleer enerjili uçak gemisi "Charles de Gaulle" ve Yunan firkateyni "KOUTOURIOTIS" İyon Denizi'nde ortak tatbikat yaptı. Yunan savaş uçaklarının da yer aldığı tatbikatta Fransızlar, Yunanlılara TCG ANADOLU'yu imha etme eğitimi verdiği bildirildi. 

Haberde "Yunan pilotları, uçak gemisi gibi büyük bir hedefi etkisiz hale getirmek için eğitiliyor" denilirken Türkiye'nin Mavi Vatan duruşuna da ayrıca parantez açıldı. 

Biz ve Ege'nin balıkları bekliyoruz, Türkiye hararetle "Mavi Vatan"ı askeri yollarla dayatmaya hazırlanıyor, diyen Pentapostagma Mavi Vatan hazımsızlığını dile getirirken, Türkiye'nin Ege Denizi'nde sismik çalışmalar yaptığını hatırlattı. 

Nükleer uçak gemisi için kolları sıvadılar! Bir değil tam 2 tane yapacaklar: Güç dengesi değişecek Nükleer uçak gemisi için kolları sıvadılar! Bir değil tam 2... Haberi Görüntüle

"TÜRKLER YENİ UÇAK GEMİSİ YAPIYOR"

Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki en büyük silahı olan TCG ANADOLU'ya ek yeni bir uçak gemisi daha üreteceğini duyuran Yunan basını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü'nün "millî uçak gemisi" için tasarım çalışmalarına başlandığını hatırlattı. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Planlama Dairesi Başkanlığı (DPO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda TCG ANADOLU'dan daha büyük bir "milli uçak gemisi" planlıyor diyerek habere devam eden Yunan basını, "Türkler uzun zamandır sadece Yunan ve Mısır Donanmasını hesaba kattıklarını, bu yüzden her şeyi Ege-An'a verdiklerini ilan ettiler" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin yerli ve milli donanma adımlarından rahatsız olan Yunan basını, "Ankara, halihazırda bilinmeyen fonlarla TF-2000 bölgesi uçaksavar savunma fırkateyninin inşaat programını yürütüyor" ifadelerini kullandı.

"Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) tarafından geminin detay tasarımı için bütçe ayrılırken, prototip geminin İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilmesine karar verildi." denilen haberde "Türk Deniz Kuvvetleri ayrıca, başta iSTIF ve TF-2000 sınıfı Fırkateynler olmak üzere savaş gemilerine, Atina'da otomatik alarm sinyali veren Lazer silahı kuracak." denildi.

Yunan medyası son olarak "Bütün bunlara inandırıcı yanıtlar vermeliyiz, hatta mümkün olduğu kadar çabuk." ifadelerini kullandı.

Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak kullandılar! Ahırda uyutup... Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak... Haberi Görüntüle

FRANSA-YUNANİSTAN İTTİFAKI GENİŞLİYOR

Öte yandan hatırlanacağı üzere Yunan basını geçtiğimiz günlerde Ege Denizi'ne ilişkin dikkat çeken bir iddia daha ortaya atmıştı. Söz konusu iddiaya göre Yunan hükümeti Ege Denizi'ne Fransa desteği ile 7 adet yüzer radar platformu kuracak ve Türkiye sınırını izleyip gözetim altında tutacak.

TA Nea Gazetesi, AB, "Avrupa Savunma Sanayi Kalkınma Programı" çerçevesinde, Ege Denizi'ndeki denetimini artırmak istiyor. Bu nedenle Yunanistan'ın radar, kamera ve dronlarla donatılacak 7 adet "insansız yarı sabit deniz platformu" projesi üzerinde çalıştığını iddia etmişti.

Yüzer platformda toplanacak bilgilerin gerçek zamanda denizaltılara, gemilere, uydulara ve ilgili askeri dairelere aktarılabileceği belirtilen iddiada, projenin maliyetinin Fransa Yunanistan ve Rum yönetimi tarafından karşılanacağını yazılmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading