Yandex Metrica

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor

Son dakika... Mısır, birliklerini Gazze sınırına kaydırıyor

İsrail medyası Mısır ordusunun birliklerini Gazze sınırına kaydırmaya başladığını iddia etti.

Dünya

29.06.2024, 10:27

İsrail'den yayın yapan Kanal 14 televizyonu, Mısır ordusunun birliklerini Gazze sınırına kaydırmaya başladığını öne sürdü. Habere göre ordu, 160 tank ve zırhlı araçla birlikte yüzlerce anti-tank füzesini taşıyan konvoyuyla Refah yakınlarına konuşlanmaya başladı.

İşgal devleti İsrail, 7 Ekim'de Gazze'nin kuzeyine başlattığı saldırıları güneydeki Refah kentinde sürdürüyor. Daha önce kuzeyde yaşayan sivilleri güneye güvenli bölge olarak diyerek yönlendiren İsrail, buraya kaçan sivilleri katlediyor. İsrail, uluslararası toplumdan gelen tüm uyarılara ve başta BM olmak üzere UAD, UCM gibi kuruluşlar tarafından alınan kararlara rağmen soykırımdan vazgeçmiyor.

İran sandık başında! Yeni Cumhurbaşkanı seçicek: Süreç nasıl işleyecek? İran sandık başında! Yeni Cumhurbaşkanı seçicek: Süreç nasıl işleyecek? Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 86 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre  Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in  Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. israil'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

10

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading