Yandex Metrica

Mbappe'den Fransızlara seçim çağrısı: Onlara oy vermeyin

Mbappe'den Fransızlara seçim çağrısı: Onlara oy vermeyin

Fransız futbolcu Kylian Mbappe, aşırı sağa karşı tüm gençleri oy vermeye çağırdı. Fransız yıldız yaptığı açıklamada ''Aşırılıklar iktidarın kapısında. Harekete geçmeliyiz. Her ses önemli ve umarım bu mücadeleyi taşımaktan hâlâ gurur duyarız.'' dedi.

Dünya

17.06.2024, 12:50

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki aşırı sağ zaferinin ardından Fransa erken seçime gidiyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşırı sağın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki galibiyetinin ardından parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Almanya'da düzenlenen 17. Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2024'teki maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mbappe, ülkesindeki erken seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

''AŞIRI SAĞA OY VERMEYİN''

Ülkedeki siyasi tartışmalara ünlü futbolcu Kylian Mbappe de katıldı. Yeni sezonda Real Madrid forması giyecek olan Mbappe, seçimler öncesi Fransızlara "Aşırı sağa oy vermeyin." çağrısında bulundu.

Aşırı ve bölücü fikirlere karşı olduğunu dile getiren Mbappe, Fransız gençlerini ülkesi için kritik bir an olarak nitelediği seçimlerde oy vermeye çağırırken şunları kaydetti;

"Bugün hepimiz aşırılıkçıların iktidarı kazanmaya çok yakın olduğunu görüyoruz ve ülkemizin geleceğini seçme fırsatımız var. Aşırı sağa oy vermeyin"

AŞIRI SAĞCI PARTİ İLK SIRAYI ALDI

Hatırlanacağı üzere 9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Fransa ayağında aşırı sağcı Ulusal Birlik yüzde 31,37'lik oyla ve açık ara farkla ilk sırayı almış, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile ikinci olmuştu.

 

Macron, AP seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Parlamentoyu feshederek 30 Haziran-7 Temmuz'da erken seçime gitme kararı aldığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading