Yandex Metrica

Ruslara karşı dron duvarı: Altı NATO ülkesi sınır savunma planını açıkladı

Ruslara karşı dron duvarı: Altı NATO ülkesi sınır savunma planını açıkladı

Ruslara karşı 6 NATO ülkesi dron duvarı inşa edecek! Litvanya içişleri bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya’ya komşu altı NATO ülkesinin sınırlarını korumak için bir “drone duvarı” inşa etmek için güçlerini birleştirdiğini duyurdu.

Dünya

28.05.2024, 16:07

Litvanya İçişleri Bakanı Agne Bilotaite, yerel haber ajansı BNS’ye verdiği röportajda, “Bu tamamen yeni bir şey; Norveç’ten Polonya’ya uzanan bir insansız hava aracı duvarı ve amaç, sınırlarımızı korumak için insansız hava araçlarını ve diğer teknolojileri kullanmak.” dedi.

Sözlerine devam eden Bilotaite, “Sadece fiziki altyapı ve gözetleme sistemleriyle değil, aynı zamanda dost olmayan ülkelerden gelen provokasyonlara karşı korunmamıza ve kaçakçılığın önlenmesine olanak sağlayacak insansız hava araçları ve diğer teknolojilerle de” ifadelerini kullandı.

Katılan diğer ülkeler arasında Litvanya’nın Baltık komşuları Letonya ve Estonya’nın yanı sıra Polonya, Finlandiya ve Norveç de yer alıyor.

36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi savaş hazırlığı beraberinde getirdi 36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi... Haberi Görüntüle

RUSLARA KARŞI DRON DUVARI

Projenin finansmanı, zaman çizelgesi ve teknik yönleri gibi ayrıntılar verilmedi ancak Bilotaite, AB fonlarının bir rol oynayabileceğini ve her ülkenin “ev ödevini” yapması gerektiğini söyledi.

Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen, Fin televizyon kanalı Yle’ye verdiği ve Financial Times’ın aktardığı röportajda, insansız hava aracı duvarı planının “zamanla gelişeceğini” söyledi.

2023 yılında NATO’ya katılan Finlandiya’nın Rusya ile 832 mil sınırı bulunuyor.

Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale hakkı doğar Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale... Haberi Görüntüle

HANGİ ÜLKELER KATILACAK?

Drone duvarı projesinde yer alan altı ülkenin içişleri bakanları 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Letonya’nın başkenti Riga’da bir araya geldi. Güvenlik tehditlerinin yanı sıra geçmişe atıfta bulunarak “araçsallaştırılmış göç” gibi askeri olmayan taktikler konusunu da tartıştılar. Rusya veya Beyaz Rusya’nın Afrika ve Orta Doğu’dan çok sayıda belgesiz sığınmacıyı kendi sınırları üzerinden gönderdiği örnekler.

Etkinlik sırasında yaptığı açıklamada Rantanen, “Amacımız, Finlandiya’nın araçsallaştırılmış göçün Finlandiya üzerinde baskı oluşturmak için kullanıldığı durumlarla başa çıkmak için etkili araçlara sahip olmasını sağlamaktır” dedi.

Rantanen, “AB’nin dış sınırlarında araçsallaştırılmış göç olgusu ülkelerimiz için ortak bir sorundur. Finlandiya da bu olguyla mücadele etmek için AB düzeyinde çözümler bulmayı hedefliyor.” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading