Yandex Metrica

36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi savaş hazırlığı beraberinde getirdi

36 jet, 7 savaş gemisi adanın etrafını sardı: ABD'nin hamlesi savaş hazırlığı beraberinde getirdi

Tayvan Savunma Bakanlığı, 24 saat içinde yerel saatle 6'da Pekin silahlı kuvvetleri tarafından 2024 yılının en büyük saldırılarından biri olan adanın çevresinde 36 Çin uçağı ve 7 savaş gemisinin tespit edildiğini bildirdi.

Dünya

22.06.2024, 17:43

Tayvan'da yeni gerilimler... Savunma Bakanlığı, adanın çevresinde son 23 saatte 36 Çin uçağı ve 7 savaş gemisinin tespit edildiğini bildirdi. Bu, Pekin silahlı kuvvetlerinin 2024 yılındaki en büyük saldırılarından biri. 

Aktarılan bilgiye göre 34 kadar uçak Boğaz'ın orta hattını geçerek adadan 37 deniz mili uzağa yaklaşarak doğu ve güneybatı Tayvan hava savunma tanımlama bölgesine (Adiz) girdi.

Çin'in askeri faaliyetlerine ilişkin son bulgulara göre, Halk Kurtuluş Ordusu'nun hem Tayvan, Filipinler hem de Tokyo'nun kontrolü altındaki ancak Pekin'in hak iddia ettiği Taipei'nin kuzeydoğusundaki ıssız takımadalar olan Senkaku çevresinde önemli operasyonlar yapıldığı bildirildi. 

Hamas'tan ABD'ye çağrı: 'Netanyahu'nun amacı soykırıma devam etmek' Hamas'tan ABD'ye çağrı: 'Netanyahu'nun amacı soykırıma devam etmek' Haberi Görüntüle

360 MİLYON DOLARLIK SİLAH SATIŞI

Amerikan silahlarının Tayvan'a 360 milyon dolara satışından iki gün sonra Çin'in yaptığı bu hamle savaş hazırlığı olarak yorumlandı.

ABD bu hafta Taipei'ye silah satışına yeşil ışık yaktı. Pentagon'un Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı da operasyonun " adanın güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunacağını ve bölgede siyasi istikrarın, askeri dengenin ve ekonomik ilerlemenin korunmasına yardımcı olacağını" bildirdi. Yıllardır ada üzerinde egemenlik iddiasında bulunan Pekin'in çok sert tepkisine neden olan satışta, "mini füzeler, Switchblade 300 anti-personel ve anti-zırh mühimmatı yer alıyor.

İsrail'in Gazze soykırımına ABD'den katkı: Silahlar ve bombalar gönderildi İsrail'in Gazze soykırımına ABD'den katkı: Silahlar ve bombalar gönderildi Haberi Görüntüle

ADANIN ETRAFI SARILDU

Pekin'in ada çevresindeki askeri varlıklarını seferber etmesi ilk kez değil. 30 Mayıs'ta Taipei Savunma Bakanlığı , 38 uçak ve 7 savaş gemisinin yanı sıra 4 sahil güvenlik biriminin tespit edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada toplamda 28 jetin orta çizgiyi geçerek "kuzey ve güneybatı bölgesi savunma tanıma bölgesine" ulaştığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

2

2

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading