Yandex Metrica

Konvoyu kim vurdu? Suriye-Irak sınırında gizemli SİHA'lar: İran destekli gruplar hedef alındı

Irak-Suriye sınırında gece yarısı büyük bir patlama meydana geldi. Milliyeti belirsiz SİHA'lar Suriye-Irak sınırında İran destekli gruplara ait silah ve mühimmat taşıyan kamyonları vurdu. Söz konusu operasyon sonrası bölgede art arda patlamalar meydana geldi.

Dünya

22.06.2024, 12:10

Suriye-Irak sınırında bulunan Deyrizor'daki Elbu Kemal'de gece karanlığında ilerleyen bir konvoy milleti belirsiz SİHA'lar ile hedef alındı. Gizemli savaş uçakları, İran yanlısı milislere füze ve cephane taşıyan konvoyu vurdu.

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan İsrail jetleri defalarca Suriye'de hava saldırıları düzenledi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yurt dışı operasyon birimi Kudüs Gücü'nün önemli isimlerini öldürdü.

1 Nisan'da İran'ın Şam Büyükelçiliği kompleksinde yer alan beş katlı bir bina İsrail'in ateşlediği füzelerle yerle bir oldu. Binada Kudüs Gücü'nün en önemli komutanlarından Muhammed Rıza Zahedi, yardımcısı ve diğer İranlı subaylar öldü. İran misilleme olarak ilk kez kendi topraklarından İsrail'e doğrudan saldırdı, 300'den fazla füze ve kamikaze silahlı insansız hava aracı fırlattı.

Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte yerine gelebilecek 10 isim Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte... Haberi Görüntüle

SINIRDA GİZEMLİ SİHA SALDIRISI

İsrail'in karşı misillemesi ise İsfahan'daki bir askeri üssün vurulması oldu. Irak ve Suriye'deki üsleri İran yanlısı milislerin yüzlerce saldırısına hedef olan ABD de, tıpkı İsrail gibi jetlerle Suriye topraklarında birçok bombardıman gerçekleştirdi. Birkaç aydır sakin olan Irak-Suriye sınırında Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece kulakları sağır eden patlamalar duyuldu.

Patlamaların adresi, Deyrizor'daki Elbu Kemal'de gece karanlığında ilerleyen bir konvoydu. 'Bilinmeyen' savaş uçakları, İran yanlısı milislere füze ve cephane taşıyan konvoyu vurdu. Hava saldırısında konvoydaki beş kamyon yok edildi, yanı sıra onlarca İran yanlısı milisin öldüğü bildiriliyor. 

Konvoyun roket, silah ve cephanenin yanı sıra haberleşme ekipmanları taşıdığı bilgisi var. Irak'ta yayımlanan Ez Zaman gazetesi, İran yanlısı grupların Suriye'de saldırıya uğradığını, konvoydaki kamyonlardan birinin silahlı insansız hava aracıyla yüklü olduğunu yazdı. Saldırının olağan şüphelileri ABD ve İsrail'den herhangi bir açıklama yok. İsrail ordusu, Suriye'deki hava saldırılarına dair nadiren açıklama yapıyor.

Habere Tepki Ver

5

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading