Yandex Metrica

Hem biliyor hem destekliyor! ABD: 'PKK/YPG, Suriye'de çocukları silah altına almaya devam ediyor'

Hem biliyor hem destekliyor! ABD: 'PKK/YPG, Suriye'de çocukları silah altına almaya devam ediyor'

ABD Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaçakçılığı raporunu yayımladı. Raporda ABD destekli PKK/YPG'nin Suriye'de çocukları silah altına almaya devam ettiği belirtildi.

Dünya

25.06.2024, 09:44

ABD'de 2024 İnsan Kaçakçılığı raporu, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın katıldığı programda açıklandı. Raporda PKK/YPG terör örgütünün uzantıları da dahil olmak üzere Suriye hükümet güçleri, rejim yanlısı milisler ve "devlet dışı silahlı" grupların erkek ve kız çocukları çatışmalarda kullandığı belirtildi. ABD'nin hem eğittiği hem de silahlandırdığı terör örgütünün BM kararlarına uymayı taahhüt ettiği ancak buna uymadığı belirtilen raporda terör örgütünün  2022 ve 2023'te çocukları silah altına almaya devam ettiği aktarıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu raporla her türlü desteği verdiği terör örgütü PKK/YPG'nin çocukları silah altına aldığını belgelemiş oldu. 

Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var, Karadeniz'deki tüm SİHA'ları vurun diyen de... Misilleme çağrıları havada uçuştu: Çernobil 2.0 başlasın diyen de var,... Haberi Görüntüle

EĞİTİM KANDİL'DE VERİLİYOR

Raporda ayrıca terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması "Devrimci Gençlik Hareketi"ne de değinilerek örgütün bu kolunun Suriye'nin kuzeydoğusundaki "eğitim kursları" adı altında sahte duyurular yaparak çocukları hileleyle ve zorla silah altına almaya ve radikal gençlik yapılanmalarına katmaya devam ettiğine dikkat çekti. Çocukların Irak'taki Kandil Dağı'nda silah eğitim verildiği belirtilirken "Suriye'de çocukların savaş ve destek görevleri için silah altına alınması veya kullanılması yaygın olmaya devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Akdeniz'de gemi kazası: 11 ölü 64 kişi hala kayıp Akdeniz'de gemi kazası: 11 ölü 64 kişi hala kayıp Haberi Görüntüle

PKK/YPG GEÇEN YIL 231 ÇOCUĞU KAÇIRDI

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz günlerde açıkladığı raporda terör örgütü PKK/YPG'nin 2023'te 231 çocuğu zorla silahlı kadrosuna dahil ettiğini belirtti. "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporunda terör örgütünün geçen sene 8 çocuğu öldürdüğü ya da sakat bıraktığı ifade edilirken teröristlerin 31 okul ve hastaneyi silahlı faaliyetleri için dönüştürdüğü belirtildi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Suriye'de çocuklara karşı yapılan ağır ihlal sayısı endişe verici. Uluslararası insancıl hukuka ve uluslararası insan hakları hukukuna uyulması, tüm çocukların koşulsuz ve derhal serbest bırakılması, okul ve hastanelere saldırıların durması ve bu binaların askeri amaçlarla kullanılmaması gerek." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading