Yandex Metrica

Tel Aviv'de gösterilerin en büyüğü düzenlendi: Erken seçim çağrısı yapıldı, Netanyahu istifaya davet edildi

Tel Aviv'de gösterilerin en büyüğü düzenlendi: Erken seçim çağrısı yapıldı, Netanyahu istifaya davet edildi

İsrail'de her hafta cumartesi günü düzenlenen gösterişler bu hafta da devam etti. İsrail basını başkent Tel Aviv'de düzenlenen gösteriyi şimdiye kadarki en büyük gösteri olarak tanımladı.

Dünya

16.06.2024, 02:12

On binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası, erken seçimlere gidilmesi ve Hamas'ın elinde bulunan İsrailli esirlerin geri getirilmesi için yeniden meydanlara indi. Protestocular aynı zamanda esir takası anlaşması yapılması talebinde de bulundu.

ABD'den Yemen'de hava saldırısı: 'Husi radar sahasını başarıyla yok ettik' ABD'den Yemen'de hava saldırısı: 'Husi radar sahasını başarıyla yok ettik' Haberi Görüntüle

"7 EKİM'DEN BU YANA EN BÜYÜK GÖSTERİ"

Başkent Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa ve Natanya gibi kentlerde düzenlenen gösterilerde Başbakan Netanyahu aleyhine sloganlar atıldı, dövizler taşındı. İsrail basını Tel Aviv'deki gösteriyi 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en büyük gösteri olarak tanımladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızın hemen ötesinde teröristan kurdurmayız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınırlarımızın hemen ötesinde teröristan kurdurmayız Haberi Görüntüle

LAPİD DE ORADA

Ana muhalefet lideri Yair Lapid'de Tel Aviv'deki gösteriye katıldı. Burada bir konuşma yapan Lapid, hükümetin bir an önce istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi yönünde çağrı yaptı. Netanyahu'ya da eleştirilerde bulunan Lapid, İsrail toplumunun hükğmet tarafından oyalandığını savunarak Netanyahu'nun toplumu bölen yasalar çıkardığını öne sürdü. Başbakan Netanyahu'nun suçlu olduğunu vurgulayan ana muhalefet lideri, başbakanın tek amacının biraz daha zaman kazanmak olduğunu söyledi.

Gazze Kasabı Netanyahu'dan soykırım tehdidi: Savaşı durdurmayacağız Gazze Kasabı Netanyahu'dan soykırım tehdidi: Savaşı durdurmayacağız Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading