Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD, bu tartışmayı bekliyor! Biden ile Trump kozlarını TV'de paylaşacak: Yepyeni kurallar var

ABD, bu tartışmayı bekliyor! Biden ile Trump kozlarını TV'de paylaşacak: Yepyeni kurallar var

ABD'de Joe Biden-Donald Trump televizyon tartışması geldi çattı. Tartışma, Türkiye saati ile saat 04.00'te başlayacak ve 90 dakika sürecek. Kamuoyu Başkan Biden'ın 90 dakika boyunca nasıl ayakta kalacağını merak ediyor.

Dünya

27.06.2024, 09:44

ABD'de başkanlık seçimine kısa bir zaman kala herkes Başkan Joe Biden ile eski Başkan Donald Trump'ın televizyondaki tartışmasına kilitlendi. CNN'den canlı olarak yayınlanacak tartışma yerel saatle 21.00'de Türkiye saati ile 04.00'te başlayacak ve Jake Tapper ile Dana Bash'in moderatörlüğünde gerçekleşecek. 

WikiLeaks'in kurucusu Assange, casusluk suçunu kabul etti özgürlüğüne kavuştu WikiLeaks'in kurucusu Assange, casusluk suçunu kabul etti özgürlüğüne kavuştu Haberi Görüntüle

KURALLARDA DEĞİŞİKLİKLER VAR

Tartışma 64 yıl sonra ilk defa seyircisiz yapılacak. Son olarak 1960'ta seyircisiz yapılan tartışma bu adayların süreyi en üst düzeyde kullanabilmesi için bu yıl da seyircisiz gerçekleştirilecek. Tartışmaya ilişkin bir başka kural da mikrofon kuralı... Başkan Biden'ın talebi üzerine tartışmada sadece konuşan tarafın miktofonu açık olacak. Bu kural Trump'ın araya girip Biden'ın sözünü keseceği öngörülerek konuldu.

Adayların 1,5 saat boyunca ayakta kalacak olması ise Joe Biden'ın  aleyhine. Ayrıca adayların yanlarına not almaları da yasak. Sadece tartışma içinde not almak için bir kalem, bir deste kağıt bulundurabilecekler. 

Dağıstan'da ölen polis sayısı 15'e yükseldi: Savaş evimize kadar geldi Dağıstan'da ölen polis sayısı 15'e yükseldi: Savaş evimize kadar geldi Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR TARTIŞILACAK?

Biden ve Trump, ekonomi, göçmen sorunları, Ukrayna, Gazze gibi konuları tartışacak. İkilinin ayrıca yaşları ve sağlık durumlarıyla ilgili tartışmaları, gizli belgelerin saklanması başta olmak üzere kendileri veya aile üyeleriyle ilgili gündemdeki hukuki konuları masaya yatırması bekleniyor. Sağlık ve yaş konusunda Trump'ın, hukuki konularda ise Biden'ın karşı tarafı epey sıkıştırması bekleniyor.

Başkan Joe Biden, "Camp David" yerleşkesinde danışmanları ile beraber bu tartışmaya hazırlanırken Donald Trump, haftayı seçim kampanyalarıyla geçirdi. Trump'ın tartışma öncesi daha rahat olduğu yönündeki haberler ABD basınına yansıdı. Trump, 22 Haziran'da Philadelphia'daki seçim mitinginde, Biden'ın günlerdir seçim tartışmasına hazırlanmasına ilişkin "Biden, orada dersine çalışmak yerine uyuyordur." şeklinde alaycı eleştiride bulundu. 

Yedi denizin ötesinde farklı bir dünya: Nüfusu yalnızca 234! NASA fotoğrafı gösterince dünya şaşırdı Yedi denizin ötesinde farklı bir dünya: Nüfusu yalnızca 234! NASA... Haberi Görüntüle

YÜZDE 61 İLGİYLE İZLEYECEK

ABD'de yapılan bir araştırma ise tartışmanın büyük ilgi göreceğini gösteriyor. Buna göre katılımcıların yüzde 61'i canlı olarak "son derece" ilgiyle izleyeceğini, yüzde 24'ü de daha sonra haberlerden ve sosyal medyadan takip edeceğini aktarırken, yüzde 14'ü tartışmayla ilgilenmediğini kaydetti.

İki başkan adayı bir sonraki tartışmasını 10 Eylül'de  ABC televizyonunda sunucular David Muir ve Linsey Davis'in moderatörlüğünde yapacak. Biden ve Trump, en son 2020 Başkanlık Seçimi için 22 Ekim 2020'de yüz yüze canlı yayında tartışmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading