Yandex Metrica

Sitede Ara

İstanbul'da karıştığı ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur hakkında karar verildi

İstanbul'da karıştığı ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur hakkında karar verildi

İstanbul Eyüpsultan'da ölümlü trafik kazasına karışan ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargılanmasına devam edildi. Boston'da görülen davada kararını açıklayan hakim, cikantimur'untutukluluk halinin devam etmesine hükmetti.

Dünya

21.06.2024, 01:23

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston kentinde yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, ikinci kez hakim karşısına çıtı. Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen duruşmada hakim Donald Cabell, Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına karar verdi.

Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin tutulduğu Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevi şartlarından şikayet etti. Avukatlar, Cihantimur'un ilk olarak evde gözetim altında tutulmasını, eğer bu talep kabul görmezse Massachussets'te daha uygun bir yere nakledilmesini istedi. Savcı ise bu taleplere kaşı çıkarak Cihantimur'un kaçma riski bulunduğunu belirtti ve ev gözetiminin uygun olmadığını savundu. Savcı ayrıca ıslahevi şartlarının da uygun olduğunda ısrar etti.

Duruşma yaklaşık bir saat sürdü. Bir saat sonuda kararını açıklayan hakim Cabell, Timur Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına hükmetti. Timur Cihantimur, İstanbul Eyüpsultan'da karıştığı ölümlü kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a sonra ise ABD'ye kaçırılmıştı. Anne-oğul, 14 Haziran'da Bostan'da yakalanmıştı. İlk olarak 18 Haziran'da hakim karşısında çıkan anne ve oğulun kaçma riskine karşı gözlatı halinin devamına karar verilmişti.

Müslüman karşıtlığı yükselişte: Avrupa'da Müslümanlar 'sanık' muamelesi görüyor Müslüman karşıtlığı yükselişte: Avrupa'da Müslümanlar 'sanık' muamelesi görüyor Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

1 Mart'ta Eyüpsultan'da arızalandığı için kenara çekilen ATV aracına çarpan Timur Cihantimur, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olmuştu. Kaza yerine gelen anne Eylem Tok, oğlunu alığp Mısır'a, daha sonra ise ABD'ye kaçırmıştı. Adalet Bakanlığı ise derahl harekete geçip şüphelilerin iadesi için ABD'li makamlara iade için başvurmuştu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading