Yandex Metrica

PKK'nın kirli yüzü ABD raporlarında ifşa oldu: Çocukları zorla silah altına alıyorlar

PKK'nın kirli yüzü ABD raporlarında ifşa oldu: Çocukları zorla silah altına alıyorlar

ABD Dışişleri raporuna göre, Suriye'de PKK/YPG çocukları silah altına almaya devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki "eğitim kursları" adı altında sahte duyurular yaparak çocukları hileleyle ve zorla silah altına almaya ve radikal gençlik yapılanmalarına katmaya devam ettiğine işaret edilen raporda, bu çocuklara daha sonra Irak'taki Kandil Dağı'nda silahlı eğitim verildiği kaydedildi.

Dünya

25.06.2024, 10:06

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın katıldığı programda 2024 İnsan Kaçakçılığı raporu açıklanırken PKK'nın kirli yüzü deşifre oldu.

İnsan Kaçakçılığı raporunda, eli kanlı terör örgütü PKK/YPG terör örgütünün uzantıları da dahil olmak üzere Suriye hükümet güçleri, rejim yanlısı milisler ve devlet dışı silahlı grupların erkek ve kız çocukları çatışmalarda kullandığı ortaya çıktı.

Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale hakkı doğar Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARI SİLAH ALTINA ALMAYA DEVAM ETMİŞLER

Söz konusu raporda, ABD'nin eğiterek silahlandırdığı ve bölgede müttefiki kabul ettiği "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin, çocukların silah altına alınmasına ve istismarına son vermek için Birleşmiş Milletler kararlarına uymayı taahhüt ettiği ancak bölgede faaliyet gösteren uluslararası bir kuruluşun, örgüte bağlı silahlı grupların 2022 ve 2023'te çocukları silah altına almaya devam ettiğini bildirdiği belirtildi. Bu sonucun ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de ABD yönetimi tarafından koşulsuz desteklenen terör örgütü PKK/YPG'nin, çocukları silah altına aldığını kendi raporuyla belgelemiş oldu.

Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile yapamayacaklar Komşu ülke LGBT sapkınlığına 'dur' dedi! Resmen yasaklandı: Propaganda bile... Haberi Görüntüle

KANDİL'DE SİLAHLI EĞİTİM VERİLİYOR

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması sahte duyurular yaparak çocukları kandırıyor. Devrimci Gençlik Hareketi, Suriye'nin kuzeydoğusundaki eğitim kursları adı altında sahte ilanlar vererek çocukları hileleyle ve zorla silah altına almaya devam ediyorlar. Söz konusu raporda PKK'nın çocukları kandırarak radikal gençlik yapılanmalarına katmaya devam ettiğine dikkat çekildi. Raporda, bu çocuklara daha sonra Irak'taki Kandil Dağı'nda silahlı eğitim verildiği kaydedildi.

Tüyler ürperten raporda, "Suriye'de çocukların savaş ve destek görevleri için silah altına alınması veya kullanılması yaygın olmaya devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Peygamber efendimiz lanetlemişti! Prens gözünü o şehre dikti: Cennet projesi başlıyor Peygamber efendimiz lanetlemişti! Prens gözünü o şehre dikti: Cennet projesi... Haberi Görüntüle

2023 RAPORU: 231 ÇOCUK ZORLA SİLAHLI KADROYA KATILDI

Birleşmiş Milletlerin 20 Haziran'da açıkladığı, 2023'e ilişkin "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporunda, Suriye'de "SDG" adını kullanan terör örgütü PKK/YPG ve bağlı yapılanmaların 231 çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığı belirtilmişti.

PKK/YPG ve diğer yapılanmalarının, 2023'te 8 çocuğu öldürdüğü ya da sakat bıraktığı ifade edilen raporda, teröristlerin 31 okul ve hastaneyi silahlı faaliyetleri için dönüştürdüğü anlatılmıştı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading