Yandex Metrica

Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e baskıyı artırın

Savaşın bölgeye yayılması an meselesi! Lübnan'dan bölgedeki ülkelere çağrı: İsrail'e baskıyı artırın

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, bazı ülkelerin yaptığı Lübnan'a seyahat uyarıları yerine Lübnan ile dayanışma gösterilmesi ve İsrail'in saldırıları durdurması için baskı ve çabaların artırılması çağrısında bulundu.  

Dünya

29.06.2024, 00:51

Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdüren işgalci İsrail'in Hizbullah'ı bahane göstererek Lübnan'a kara saldırısı başlatmasına kesin gözüyle bakılırken Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, bölge ülkelerine seslendi. 

İsrail'in kara operasyonu hazırlığında bulunduğu Lübnan hükümeti tüm ülkelere çağrıda bulundu.

3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek 3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek Haberi Görüntüle

'SEYAHAT UYARILARININ YERİNİ LÜBNAN'IN YANINDA OLMAYI İFADE EDEN TUTUMLAR ALMALIDIR'

Buhabib, yaptığı yazılı açıklamada, "Lübnan'ın süregelen İsrail tehditlerine maruz kalması nedeniyle bazı kardeş ve dost ülkelerin yaptığı seyahat uyarılarına konu olduğunu" belirtti.

Lübnanlı Bakan, seyahat uyarılarına işaret ederek, "Bu sistematik bir şekilde yürütülen psikolojik baskı kampanyası karşısında, vatandaşlar ve ziyaretçiler arasında endişe yaratan bu açıklamaların yerini Lübnan ile dayanışmayı ve onun yanında olmayı ifade eden tutumlar almalıdır." ifadesini kullandı.

İsrail'e baskı uygulanması çağrısı yapan Buhabib, "Lübnan'ın güvenliği, istikrarı ve toprak bütünlüğünün korunması adına İsrail'e askeri saldırılarını durdurması için baskıların artırılması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Filistinliler tüm dünyanın gözü önünde ölüme terk ediliyor: 48 saat içerisinde elektrikleri kesilecek! Filistinliler tüm dünyanın gözü önünde ölüme terk ediliyor: 48 saat... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAN PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Buhabib, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif ez-Zeyyani ile telefonda görüştüğünü ve görüşmede Zeyyani'nin, "Bahreyn Kralı Hamed bin İsa'nın Lübnan ile dayanışmasını ifade ettiği, Lübnan'ın egemenliğine ve istikrarına yönelik desteğini" ifade ettiğini aktardı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile yaptığı telefon görüşmesinde "başta İsrail'in Lübnan'a savaş açma tehditleri olmak üzere bölgedeki son gelişmeleri" görüştüğünü belirtti.

Görüşmede Ürdün'ün Lübnan için yaptığı seyahat uyarısının içeriğinin ele alındığını aktaran Buhabib, "Ürdün'den Lübnan'a yönelik destekleyici, konumunu güçlendirici ve Lübnanlıların moralini yükseltici tavırlara güvendiğini" belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading