Yandex Metrica

O isme çok şaşıracaksınız! 'Çirkin Kral'ı canlandıracak Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusu belli oldu!

O isme çok şaşıracaksınız! 'Çirkin Kral'ı canlandıracak Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusu belli oldu!

Türk sinemasının Çirkin Kral lakaplı usta oyuncusu Yılmaz Güney'in hayatının anlatılacağı filmin 2025 yılı başında sete çıkması planlanıyor. Başrolünde kimin olacağı konuşurken merak edilen ismin kim olduğu ortaya çıktı. 

Yaşam

25.06.2024, 17:55

Yüksel Aksu’nun yönettiği Cem Karaca'nın Gözyaşları filminde Cem Karaca'ya hayat veren ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu, Yılmaz Güney’in hayat hikayesinde de başrolde olacak. 

'Pis düşüncelere röportaj veremem' dedi! Şarkıcı Hadise magazincilerle röportaj yapmama kararının nedenini açıkladı! 'Pis düşüncelere röportaj veremem' dedi! Şarkıcı Hadise magazincilerle röportaj yapmama... Haberi Görüntüle

HACIOĞLU AYNI YÖNETMENLE YİNE BİR ARAYA GELECEK 

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmindeki performansıyla beğeni kazanan Hacıoğlu, Yılmaz Güney'i canlandıracak ve yönetmen Yüksel Aksu’yla bir kez daha çalışacak. Film, Güney’in eşi Fatoş Güney’ın “Camları kırın kuşlar kurtulsun” kitabından yola çıkılarak çekilecek.

Meryem Uzerli'ye 'Seni görünce çatlayacak' dedi! Hülya Avşar'dan Fatih Altaylı'ya cevap gecikmedi: Kıskanmadım aksine... Meryem Uzerli'ye 'Seni görünce çatlayacak' dedi! Hülya Avşar'dan Fatih Altaylı'ya... Haberi Görüntüle

YILMAZ GÜNEY HAKKINDA

Asıl adı Yılmaz Pütün olan usta sinemacı, Hamit ve Güllü Pütün çiftinin çocuğu olarak 1937'de Adana'nın Yenice köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamlayan Güney, harçlığını çıkarmak üzere henüz 13 yaşındayken bisikletiyle sinemalara 16 milimetrelik film bobinleri taşıdı ve sırtındaki panoda film afişleri sergiledi. Başarılı sanatçı, And Film ve Kemal Film şirketlerinin bölge temsilciliklerinde film dağıtıcılığı yaptı. Güney'in edebiyata ilgisi sinemaya yönelmesinde önemli etkenlerden biri oldu. Yaşar Kemal aracılığıyla Yeşilçam'ın usta yönetmenlerinden Atıf Yılmaz ile tanışan Güney, usta yönetmenin bir süre asistanlığını yaptı.

50 yıllık evlilik ötenazi ile bitti! Mutlu çift neden yaşamaktan vazgeçti? İşte Jan ve Els'in hikayesi 50 yıllık evlilik ötenazi ile bitti! Mutlu çift neden yaşamaktan... Haberi Görüntüle

FİLM SETİNDE TUTUKLANDI 

Yılmaz Güney, 1959'da senaryosunu kendisinin kaleme aldığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Bu Vatanın Çocukları" ve "Alageyik" filmleri ile ilk kez profesyonel anlamda oyunculuk yaptı. Bu filmlerin ardından "Güney" soyadını kullanmaya başlayan sanatçı, 1961'de Atıf Yılmaz'ın "Tatlı Bela" film setinde yönetmen yardımcılığı yaparken tutuklandı ve 1962'ye kadar cezaevinde kaldı.

Sinemaya 1963'te yeniden dönen Güney, ağırlıklı olarak macera filmleri çekti ve 1963 yapımı "İkisi de Cesurdu" adlı filmde canlandırdığı kabadayı karakteriyle büyük beğeni topladı.

10 yıllık evliliği şarkıcı yüzünden mi bitti? Güldür Güldür'ün oyuncusu Rüştü Atilla Onur ve Nez sessizliğini bozdu! 10 yıllık evliliği şarkıcı yüzünden mi bitti? Güldür Güldür'ün oyuncusu... Haberi Görüntüle

LAKABI ÇİRKİN KRAL 

Bu yıllarda "Çirkin Kral" lakabını alan usta sanatçı, yönetmenliğini Lütfi Akad'ın yaptığı 1967 yapımı "Hudutların Kanunu" filmindeki rolüyle, 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" seçildi. Güney, ilerleyen yıllarda "Kahreden Kurşun", "Ben Öldükçe Yaşarım", "Kızılırmak", "Karakoyun", "İnce Cumali", "Çirkin Kral", "Seyit Han", "Toprağın Gelini", "Aç Kurtlar", "Zeyno", "Acı", "Vurguncular", "Baba" ve "Ağıt"ın da aralarında bulunduğu yüzü aşkın filmde yönetmen, senaryo yazarı ve oyuncu olarak yer aldı.

'Esas Oğlan' diziden ayrıldı! Hadise'nin partneri İlhan Şen'in diziden ayrılma nedeni belli oldu! 'Esas Oğlan' diziden ayrıldı! Hadise'nin partneri İlhan Şen'in diziden ayrılma... Haberi Görüntüle

FRANSA'DA HAYATINI KAYBETTİ 

Türk sinemasının dünyaya açılmasında büyük rol oynayan oyuncu, yönetmen ve senarist Yılmaz Güney, mide kanseri sebebiyle 9 Eylül 1984'te Fransa'da hayata veda etti ve Paris'te Pere Lachaise Mezarlığı'na defnedildi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading