Yandex Metrica

ABD Dışişleri'nde üst düzey istifa: Joe Biden'ın Gazze politikasına tepki gösterdi

ABD Dışişleri'nde üst düzey istifa: Joe Biden'ın Gazze politikasına tepki gösterdi

ABD Dışişleri'nde İsrail-Filistin işlerinden sorumlu bakan yardımcısı görevinde bulunan Andrew Miller, istifa etti. Başkan Joe Biden'ın Gazze politikasına tepki gösteren Miller'in istifası ilk değil. Daha önce de birçok yetkili isim bu nedenle görevinden ayrılmıştı.

Dünya

22.06.2024, 10:24

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ABD'nin işgalci devlete verdiği koşulsuz destek ABD yönetiminde çatlaklar oluşturuyor. Washington Post'ta yer alan habere göre  ABD Dışişlerinde İsrail-Filistin işlerinden sorumlu bakan yardımcısı görevinde bulunan Andrew Miller, Başkan Joe Biden’in İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik politikalarından dolayı istifa etti.

Haberde Gazze'deki İsrail saldırılarının her şeyi tükettiğini söyleyen Miller'in ailesi olmasa işinde kalıp Gazze politikaları konusunda aynı fikirde olmadığı yönetimle mücadele etmeyi tercih ettiği aktarıldı. Başından beri İsrail'in saldırılarına karşı duran Miller'in aynı zamnada Filistin halkının yanında olduğu belirtilirken Başkan Biden'ın İsrail’in Gazze saldırılarına yönelik "ayı kucaklaması" adını verdiği yaklaşımını eleştirdiği ifade edildi.

Washington Post'a Miller'le ilgili açıklama yapan bir yetkili, "İsrail-Filistin de dahil olmak üzere bölge söz konusu olduğunda kesinlikle yönetim yetkililerinin daha ilerici tarafında yer alıyordu ancak aynı zamanda hiçbir zaman 'her şeyi yakıp pragmatizmden vazgeçen' tipte olmadı." ifadelerini kullandı. Görevdeyken de her zman Miller'in ABD'nin Filistin haklarını ve devletini desteklemesi gerektiğini savunduğunu belirten yetkili, Miller'in genellikle sessiz ve ölçülü olduğunu sözlerine ekledi.

Miller'in istifası Biden yönetiminde İsrail-Filistin politika yapımında rol alan en üst düzey bir yetkilinin istifası olarak dikkati çekti.

Akdeniz'de gemi kazası: 11 ölü 64 kişi hala kayıp Akdeniz'de gemi kazası: 11 ölü 64 kişi hala kayıp Haberi Görüntüle

DİĞER İSTİFALAR

Joe  Biden ve ABD yönetiminin İsrail'a koşulsuz destek veren Gazze politikası nedeniyle birçok istifa yaşandı. Bu istifalardan ilki ABD Dışişleri Bakanlığı "Müttefikler ve Ortaklara Silah Tedariki" birimi genel müdürü Josh Paul'den gelmişti. Paul, ekim 2023'te Biden'a tepki göstererek görevinden ayrılmıştı.

Diğer istifalar şöyle:

Dışişleri Bakanlığında iki yıllık sözleşmesi bulunan dış ilişkiler görevlisi Annelle Sheline,

ABD Dışişleri Bakanlığının Nüfus, Mülteciler ve Göçmenler Bürosunda çalışan üst düzey yetkililerden Stacy Gilbert,

İçişleri Bakanlığı Personel Şefinin özel asistanı Lily Greenberg Call, 

ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlı Savunma İstihbarat Ajansında (DIA) çalışan Yahudi kökenli Binbaşı Harrison Mann. 

Ayrıca ABD Hava Kuvvetlerinde görevli 25 yaşındaki Aaron Bushnell de 24 Şubat'ta, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim" demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading