Yandex Metrica

Arab News, Türkiye-Cezayir ilişkilerini ele aldı: 'Türkiye, Fransa'nın yerini alıyor'

Arab News, Türkiye-Cezayir ilişkilerini ele aldı: 'Türkiye, Fransa'nın yerini alıyor'

Türkiye, son yıllardaki aktif dış politika hamlelerinin semeresini almaya başladı. Türkiye'nin küresel arenada izlediği aktif politika Suudi Arabistan merkezli yayın organlarından Arab News'in de dikkatini çekti. Arab News'te yayınlanan analizde Türkiye'nin Cezayir'de etkinliğini artırdığı ve Fransa'nın yerini almaya başladığı vurgulandı.

Dünya

25.06.2024, 00:42

Suudi Arabistan merkezli yayın organlarından Arab News, Türkiye ile Cezayir ilişkilerini ele alan bir analize imza attı. Analizde Türkiye'nin özellikle son yıllarda izlediği aktif dış politikaya vurgu yapılarak Afrika'da nüfuzunu giderek artırdığının altını çizdi. 

Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız topu, Hint topçusu... Cezar kardeş ülkeyi vuracak! Hindistan'dan dikkat çeken Kafkasya yorumu: Fransız... Haberi Görüntüle

CEZAYİR-LİBYA-MISIR

Cezayir'in Türkiye'nin Kuzey Afrika stratejisinin önemli bir parçası olduğu kaydedilen analizde Türkiye'nin Libya'daki siyasi varlığını pekiştirdiği ve Mısır ile bağlarını yeniden sağlamlaştırdığı ifade edildi. 

3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek 3.000 kiloluk canavar bomba ateşlendi: FAB-3000 M-54 savaşa hız verecek Haberi Görüntüle

BRICS VURGUSU

Fransa'nın Cezayir'de ve Afrika'da genel olarak güç kaybettiği ve buna bağlı olarak etki alanının azaldığına dikkat çekilen analizde Türkiye'nin bu boşluğu doldurmakta olduğu belirtiliyor. Ayrıca analizde Türk yatırımlarının şimdiden Çin'i geride bıraktığı hatırlatılırken Türkiye ve Cezayir'in olası bir BRICS üyeliğinin ilişkilere ayrı bir boyut kazandıracağı da ifade edildi.

Avrupa'da Rus korkusu: 4 AB üyesi sınırlarına savunma hattı inşa edilmesi için mektup yazdı Avrupa'da Rus korkusu: 4 AB üyesi sınırlarına savunma hattı inşa... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-CEZAYİR İŞ FORUMU BAŞLADI

Bu arada Cezayir ile Türkiye arasındaki ticaret hareketliliğini artırmak amacıyla düzenlenen Türkiye-Cezayir İş Forumu Cezayir'in başkenti Cezayir'de başladı. Foruma 29 Türk ve 150 Cezayir şirketi katılıyor. Anadolu Ajansı'na konuşan Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Celal Sarandi Muammer, iki ülkenin şirket yetkilileri ve iş insanları arasında düzenlenecek ikili oturumlara yoğun ilgi olduğunu belirterek "Kimisi sadece ürün pazarlama ve dağıtımla ilgileniyor, kimisi de pek çok kolaylık sunan Cezayir yatırım yasasından ve emek, enerji ve su gibi düşük üretim maliyetlerinden faydalanarak yatırım yapmak istiyor." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir Ticaret Heyeti Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, ortak ticaret hacminin geçen yıl sonunda 6,3 milyar dolar olduğuna işaret etmiş ve bunu 10 milyar dolara ulaştırma konusunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetmişti.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading