Yandex Metrica

Amerika'nın başı dertten kurtulmuyor: F-35B ve MQ-9 Reaper yere çakıldı

Amerika'nın başı dertten kurtulmuyor: F-35B ve MQ-9 Reaper yere çakıldı

İsrail'e destek veren soykırımcı Amerikan ordusunun başı dertten kurtulmuyor. Kısa kalkış-dikey iniş özellikli F-35B uçağı New Mexico'da yere çakılırken aynı saatlerde Yemen'deki Husiler altıncı ABD SİHA'sını avlıyordu. 

Savunma

29.05.2024, 16:34

Gazze'de İsrailli teröristlerle birlikte soykırım yürüten Amerikan ordusunun başı dertten kurtulmuyor. Küresel istilacılar bir gün içerisinde hem F-35B savaş uçağını hem de MQ-9 Reaper SİHA'yı kaybetti. 

Amerikan Deniz Piyadelerine ait 130 milyon dolarlık F-35B uçağı, Teksas-Fort Worth'teki Lockheed Martin tesisinden yola çıktıktan sonra yakıt ikmali yapmak üzere New Mexico'daki Kirtland Hava Üssü'ne indi. 

Burada deposunu dolduran F-35B, Kaliforniya'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'ne gitmek üzere havalandığı sırada bilinmeyen bir nedenden ötürü yere çakıldı.

28 Mayıs günü saat 13:48'te meydana gelen olayda fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk eden pilot, hastaneye kaldırıldı. Pilotun hayati tehlikesi bulunmadığı belirtiliyor. 

Kısa kalkış-dikey iniş (STOVL) özellikli F-35B düştükten sonra oluşan patlama nedeniyle uzun süre alevler içinde kaldı. Olay mahalline gelen itfaiye ekipleri F-35 yangınını köpükle söndürebildi. 

Santim santim analiz ettiler: Kardeş ülkenin savaş uçakları nükleer füze taşıyor Santim santim analiz ettiler: Kardeş ülkenin savaş uçakları nükleer füze... Haberi Görüntüle

SOYKIRIMCININ ALTINCI SİHA'SI DA DÜŞÜRÜLDÜ

Aynı saatlerde ABD'ye çok uzak bir coğrafyada, Yemen'de Husiler CENTCOM'a ait bir silahlı insansız hava aracını avlıyordu.

Kızıldeniz'deki Haçlı Donanması'nın saldırıları için keşif/istihbarat görevi yapmakta olan MQ-9 Reaper, Husilerin ateşlediği hava savunma mühimmatıyla başarılı bir şekilde vuruldu. 

Uçuş sistemleri hasar gören MQ-9, başkent San'a'nın 120 kilometre doğusundaki Marib kenti yakınlarında çöl bölgesinde kırıma uğradı. Düşürülen SİHA, Gazze'de soykırımın başladığı ekim ayından beri Husiler tarafından enkaza çevrilmiş 6. insansız hava aracı oldu. 

İlk MQ-9 Reaper geçtiğimiz yılın kasım ayında, ikinci ise şubat ayında düşürülmüştü. Üçüncü ve dördüncü SİHA'lar yine Husiler tarafından nisan ayında vuruldu. Beşinci MQ-9 kırımı ise 18 Mayıs'ta Beyda kenti semalarında gerçekleşmişti. 

Amerikan SİHA'larını ardı ardına avlayan Husilerin İran menşeili Sakr-358 mühimmatı kullandığı sanılıyor. 

Yemen'de Husiler, İsrail'in Gazze'de soykırıma başladığı ekim ayından beri Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı ticari gemileri hedef alıyor. Husiler aynı zamanda İsrail gemilerini korumak için bölgeye gelmiş Amerikan, İngiliz, Fransız ve Yunan gemilerine de saldırılar düzenliyor. 

F-35'i beklemekten sıkılıp resti çektiler: Yeni paket kalsın, 6 uçağı hemen gönderin F-35'i beklemekten sıkılıp resti çektiler: Yeni paket kalsın, 6 uçağı... Haberi Görüntüle

BİR SİHA KARADENİZ'İN DİBİNİ BOYLAMIŞTI

50 bin fit irtifada 27 saat aralıksız uçabilen ve 1,7 tondan fazla yük taşıyan MQ-9 Reaper, istihbarat ve gözetleme görevlerinin yanında kanat altında taşıdığı Hellfire füzelerinin yanısıra GBU-12 Paveway ve GBU-38 JDAM füzelerini ateşleyebiliyor. 

Tanesi 30 milyon doların üzerindeki MQ-9 SİHA'ların biri geçtiğimiz yıl Rus savaş uçağının müdahalesi sonucu Karadeniz'in dibini boylamıştı. 

Habere Tepki Ver

9

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading