Yandex Metrica

Gönüllerde taht kuran Temel Kotil'in yerine kim atandı? İşte TUSAŞ'ın başındaki yeni isim

Gönüllerde taht kuran Temel Kotil'in yerine kim atandı? İşte TUSAŞ'ın başındaki yeni isim

THY ve TUSAŞ'ta yaptıklarıyla gönüllerde taht kuran Prof. Dr. Temel Kotil, dev havacılık projelerinin ortasında görevini yardımcısına devrediyor. TUSAŞ Yönetim Kurulu, Kotil'in yerine helikopter projelerinden sorumlu Dr. Mehmet Demiroğlu'nun atandığını duyurdu. 

Savunma

13.06.2024, 10:35

Milli Muharip Uçak KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, ATAK, ATAK-2, T-925, ANKA, AKSUNGUR, ANKA-3 ve Süper Şimşek gibi dev projeleri yürüten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, kurumdaki 8. yılında koltuğunu bir başka isme devretti. 

Türk havacılığının gelişimi için yaptıklarıyla gönüllerde taht kuran Kotil, 21 Ekim 2016 tarihinden beri sürdürdüğü görevi 11 Haziran 2024 itibariyle tamamladı. 

TUSAŞ Yönetim Kurulu, şirket personeline gönderdiği bilgilendirme yazısında Temel Kotil'in yerine TUSAŞ Helikopter Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Mehmet Demiroğlu'nun atandığını bildirdi. Dr. Demiroğlu, Temel Kotil'den aldığı bayrağı daha da ileri taşıyacak. 

TUSAŞ Yönetim Kurulu aynı zamanda 'başkanvekili' olarak görev yapmakta olan işadamı Ömer Cihad Vardan'ın TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildiğini bildirdi. Personele gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Kıymetli TUSAŞ Ailesi,

Bugün gerçekleştirilen 2023 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı neticesinde yeni Yönetim Kurulu oluşmuş olup, sonrasında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantımızda, Şirketimizde Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmakta olan Sayın Ömer Cihad Vardan, Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir. 

Helikopter Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Dr. Mehmet Demiroğlu, Yönetim Kurulumuz tarafından Genel Müdür olarak atanmıştır. 

TUSAŞ ailesi olarak yeni dönemin hayırlı olmasını dileriz."

Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA AZMİYLE GENÇLERE ÖRNEK BİR ADAM: TEMEL KOTİL 

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında gençlere Mars'a gitmek için formül veren ve hidrojen yakıtını uysallaştırmaktan bahseden Temel Kotil, çalışkanlığı, alçak gönüllülüğü ve proje azmiyle Türk gençliğine örnek oldu. 

Temel Kotil

1959 Rize doğumlu Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılındaki mezuniyeti sonası 1986'da ABD'de Michigan Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı.

Aynı üniversitede 1987'de Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını tamamlayan Kotil, 1991 yılında aynı okulda Makine Mühendisliği dalında doktora yaptı. 

1991-1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde havacılık ve ileri kompozit laboratuvarını kuran Kotil, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde Yardımcı Doçent ve Doçent sıfatlarıyla hizmet verdi.

1993-1994 yıllarında fakülte dekan yardımcılığına getirilen Kotil, 2001 yılında ABD'nin Illinois Üniversitesi'nde misafir profesör olarak hizmet verdi. 

Temel Kotil, THY Genel Müdürlüğü günlerinde

2003'te THY Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine devam eden Kotil, 2005'te THY Genel Müdürü oldu ve yönetim kurulu üyeliğine atandı. 2016 yılına dek Türk Hava Yolları'nı başarıdan başarıya koşturan Kotil, aynı yıl TUSAŞ Genel Müdürü olarak atandı. Kotil ve ekibi o tarihten beri çok kritik pek çok projeye imza attı. 

21 Şubat 2024 sabahı tüm Türkiye'yi sevinçten ağlatan gelişme yaşanmış ve Milli Muharip Uçak KAAN gökyüzüne kanat açmıştı. 

KAAN, 13 dakikalık seferin ardından piste teker koyduğunda TUSAŞ çalışanı yüzlerce mühendisle onların anne-babaları, bu ülkenin düşmanlarını üzecek silüete doğru koşuyordu.

Aynı gün paylaşılan klipte tan yeri ağarırken Temel Kotil'den şu sözler duyuluyordu:

"Büyük başarılar normal çabayla ortaya çıkmazlar. Burası normal bir yer değil. KAAN'ın dünyayı değiştireceğine inanıyorum."

12 adet ANKA'nın yanına AKINCI'yı da eklediler: Türk füzeleri orada kol geziyor 12 adet ANKA'nın yanına AKINCI'yı da eklediler: Türk füzeleri orada... Haberi Görüntüle

HELİKOPTER SORUMLUSU DEMİROĞLU YENİ GENEL MÜDÜR

TUSAŞ'ın yeni genel müdürü Mehmet Demiroğlu oldu. Kariyerinin büyük kısmını General Electric, TEI, BMC ve TUSAŞ bünyesinde geçiren Demiroğlu, son olarak Helikopter Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla TUSAŞ'taki helikopter projelerinin sorumluluğunu yürütüyordu. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun olan Demiroğlu, New York'taki Renssealer Politeknik Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Aynı kurumda doktorasını da tamamlayan Demiroğlu sırasıyla şu görevlerde bulundu:

Mehmet Demiroğlu

  • Havacılık ve Uzay Mühendisi, Eskişehir Hava İkmal Merkezi, 1996-1997
  • Proje Mühendisi, Advanced Innovative Technologies Proje Mühendisi, 1996-2001
  • Proje Yöneticisi, Pro/Solutions International Proje Yöneticisi , 2001-2004
  • Tasarım Mühendisi, GE Global Research Center, 2004-2009
  • Storage Tasarım Mühendisi, GE Energy Storage, 2009-2010
  • Uzman Tasarım Mühendisi, GE Energy, 2010-2012
  • Kurucu Ortak ve Genel Müdür, GRTC, 2012-2014
  • Ar-Ge Direktörü, BMC Power, 2014-2017
  • Genel Müdür Yardımcısı, BMC Power, 2017-2018
  • Turboşaft Program Direktörü, TEİ, 2018-2020
  • Ar-Ge Direktörü, 2020-2021
  • TUSAŞ Akademi Başkanı,2021-2022
  • Helikopter Genel Müdür Yardımcısı, TUSAŞ
12 adet ANKA'nın yanına AKINCI'yı da eklediler: Türk füzeleri orada kol geziyor 12 adet ANKA'nın yanına AKINCI'yı da eklediler: Türk füzeleri orada... Haberi Görüntüle

PROF. KOTİL KOLTUĞUNU TÖRENLE TESLİM ETTİ

TUSAŞ'ta görev değişimleri nedeniyle 12 Haziran 2024 günü tören düzenlendi. Kurum bünyesindeki binlerce çalışanın katıldığı törende Prof. Dr. Temel Kotil, görevini Dr. Mehmet Demiroğlu'na, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ise koltuğunu Ömer Cihad Vardan'a devretti. 

Listenin başında TUSAŞ var: 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 14 savunma devi Listenin başında TUSAŞ var: 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 14... Haberi Görüntüle

VEDA MESAJINDA ŞUNLARI YAZDI

Prof. Temel Kotil, sosyal medya hesabındaki veda paylaşımında şu açıklamayı yaptı:

  • 2016 yılında Genel Müdür olarak göreve başladığım yolculukta, ülkemizin ilk Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, ilk 5. Nesil Savaş Uçağı KAAN, ilk yerli ve milli helikopterimiz GÖKBEY, HÜRKUŞ-B, T929 ATAK II, ANKA III ve AKSUNGUR’un ilk uçuşlarına hep beraber şahitlik ettik. Tüm bu başarılara büyük TUSAŞ Ailesi ile birlikte ulaştık.
  • Son sekiz yılda yaklaşık 12.000 arkadaşımız ailemize katıldı, TUSAŞ ailemizi büyüttük, genç mühendislerimiz ve teknisyenlerimize ülkemizin en gözde projelerinde görev vererek hayata geçirdik, en büyük yatırımı ülkemize yıllarca katkı sağlayacak olan insan kaynağımıza yaptık.
  • Tesislerimizi dünya çapında test merkezleri ile donattık. Avrupa’nın en büyük 2. “Ses Altı Rüzgar Tüneli” testlerine başladı, Dünyanın tek çatı altındaki en büyük 4. Kompozit Tesisi dünya kompozit ihtiyacının %2’sini karşılamak üzere imalata başladı.
  • Son 8 yılda 4 kat büyüyen ve 2023 yılında %50 dolar bazlı hasılat büyümesi gerçekleştiren TUSAŞ ile Türk Havacılığının gelecek yüzyılının altyapısını hazırlamış olduk.
  • Ülkemizin gözbebeği kuruluşu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde bu önemli görevde yer almanın verdiği sevinçle bayrağı artık devrediyorum.
  • Yakın çalışma arkadaşlarım icra kurulu üyelerime ve birlikte nice güzel başarılara imza attığımız tüm çalışma arkadaşlarıma ve ailelerine,
  • Bu şanlı görevi bana 8 yıl önce layık gören ve attığımız her adımda yanımızda duran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere görev sürem boyunca desteklerini esirgemeyen tüm devlet büyüklerimize ve komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum.
  • Yol arkadaşım, yeni Genel Müdür Sayın Mehmet Demiroğlu’na ve Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Sayın Ömer Cihad Vardan kardeşime yeni dönemde başarılar dilerim.

 

Habere Tepki Ver

22

6

5

3

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading