Yandex Metrica

G7'nin özel konuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına Gazze çağrısı: Peş peşe kritik temaslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün başlayan G7 Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan'ı bu yılki zirvenin ev sahibi İtalya Başbakanı Meloni karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveye gelişinde Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi. Salona giriş yapan Erdoğan, daha sonra Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı. Liderlerle ayaküstü sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın ardından ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

Gündem

14.06.2024, 17:33

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşan sanayileşmiş 7 ülke ve Avrupa Birliği (AB) temsilcilerinin katılımıyla küresel ekonomik ve siyasi meseleleri ele almak üzere toplanan G7 Liderler Zirvesi, İtalya'nın güneydoğusundaki tatil beldesi Borgo Egnazia'da dün başladı. İtalya Başbakanı Meloni, G7 zirvesine katılan liderleri, çizmeye benzetilen ülkesinin 'topuğunda' bulunan dünya starlarının gözdesi Borgo Egnazia'da ağırladı. Ev sahibi Meloni, iki gün sürecek zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da özel olarak davet etti.

Dünyanın en büyük 7 ekonomisini bir araya getiren G7 Liderler Zirvesi, bu yıl dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde; Rusya-Ukrayna Savaşı, Orta Doğu'daki gelişmeler, Afrika, Hint-Pasifik'teki durum, göç, iklim değişikliği, enerji, yapay zeka ve küresel ekonomik güvenlik gibi konulara odaklanacak.

20-21 Haziran idari tatil mi? Memurlara ve özel sektör çalışanlarına 20-21 Haziran tatil mi? 20-21 Haziran idari tatil mi? Memurlara ve özel sektör çalışanlarına... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN İTALYA'DA

Yoğun diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'nın ardından İtalya'ya geçti. Erdoğan, özel uçak "CAN" ile G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'nın Brindisi şehrine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Brindisi Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş'ın yanı sıra Roma ve Vatikan büyükelçilik yetkilileri karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de İtalya'ya geldi.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Hayatını kaybeden işçiyle ilgili kahreden detay Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Hayatını kaybeden işçiyle ilgili kahreden detay Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'I MELONİ KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün başlayan G7 Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan'ı bu yılki zirvenin ev sahibi İtalya Başbakanı Meloni karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveye gelişinde Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi. Salona giriş yapan Erdoğan, daha sonra Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı.

MEB'den son dakika duyurusu: Öğretmen ataması mülakat yerleri açıklandı! MEB'den son dakika duyurusu: Öğretmen ataması mülakat yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

İSLAM DÜNYASINA GAZZE ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi kapsamında BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ile görüşmesinde İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırım politikalarına İslam dünyasının birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının ve insani ihtiyaçlar için bölgeye gönderilen yardımların kolaylıkla Filistinlilere ulaştırılmasının birincil gündem başlığı olarak ele alınıp bunlar için çaba sarf etmek gerektiğini ifade etti.

4 Haziran İstanbul hava durumu | İstanbul'da bugün hava kaç derece? 4 Haziran İstanbul hava durumu | İstanbul'da bugün hava kaç... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 için İtalya'da! Meloni tarafından karşılandı

G7 Liderler Zirvesi'ne dolayısıyla İtalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan liderlerle ayaküstü sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu isimler arasında ABD Başkanı Biden ve Papa da yer aldı.

Hatay kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Hatay kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN DÜNYA LİDERLERİNE SESLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirvenin ikinci gününde yapılacak Afrika, Akdeniz, yapay zeka ve enerji konularının işleneceği oturumlara katılması ve bazı liderlerle ikili görüşmeler yapması bekleniyor. Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'in Gazze’de devam ettirdiği katliam sadece, İspanya ziyaretinde değil, İtalya’da düzenlenecek G-7 zirvesinin de gündeminde olacak. Erdoğan, G7 yüksek düzeyli zirve oturumunda dünya liderlerine seslenecek. Gündeminde İsrail'in 8 aydır Gazze'de sürdürdüğü katliam olacak.

İstanbul'dan 9 günlük kaçış! Şehir çıkışlarında Kurban Bayramı yoğunluğu İstanbul'dan 9 günlük kaçış! Şehir çıkışlarında Kurban Bayramı yoğunluğu Haberi Görüntüle

KÖY TARZINDA İNŞA EDİLMİŞ

Dünya starlarının uğrak yeri olan Borgo Egnazia, geleneksel köy tarzında inşa edilmiş bir tatil kompleksi olan İtalya’nın Adriyatik kıyısında, çizme şeklindeki ülkenin “topuğundaki” Puglia’da yer alıyor. Roma’ya 500 kilometre uzaktaki Puglia, gözlerden uzak bir vaha olarak adlandırılıyor. 

28 Haziran Cuma il dışı seminer kurul toplantısı uzaktan (online) mı? Başka şehirde seminer alanlar okul kurul toplantısına katılacak mı? 28 Haziran Cuma il dışı seminer kurul toplantısı uzaktan (online)... Haberi Görüntüle

ÖZEL GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

G7 Liderler Zirvesi dolayısıyla zirve mekanı olarak belirlenen Borgo Egnazia'da, günler öncesinden geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. İtalya, zirveyi de kapsayan 5-18 Haziran tarihlerinde tüm sınır kapılarında kontrolleri ve sınırlarında da güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı. Borgo Egnazia, İtalyan emniyetince "yüksek güvenlikli bölge" ilan edilerek resmi ve yetkili heyetler dışında kimsenin girilmesine izin vermeyecek şekilde güvenlik kordonu altına alındı. Bundan dolayı zirveyi takip edecek gazeteciler için uluslararası basın merkezi, yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Bari kentine kuruldu.

Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış için istenen ceza belli oldu Görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış için istenen... Haberi Görüntüle

İKİ GECESİ 2 BİN EURO

İki gecelik konaklamanın bedeli 2 bin Euro. Türk parasıyla yaklaşık 70 bin TL. Lüks kompleksin içerisinde Michelin yıldızlı bir restoran, lüks mağazalar ve spa tesisleri yer alıyor. Düanyaca ünlü ABD’li şarkıcı Madonna burada üç kez kpnakladı. Madonna'nın yanı sıra ABD’li şarkıcı Justin Timberlake, aktris Jessica Biel ile 2012 yılındaki düğünleri için Borgo Egnazia’yı tercih etti.

İstanbul yorgun alarm veriyor! Binden fazla bina üflesen yerle bir olacak İstanbul yorgun alarm veriyor! Binden fazla bina üflesen yerle bir... Haberi Görüntüle

ÜST DÜZEY KATILIM

İtalya Başbakanı Meloni'nin ev sahibi olduğu G7 Liderler Zirvesi'ne ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Japonya Başbakanı Kişida Fumio, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in katılması bekleniyor.

DDK Başkanı Salih Tanrıkulu kimdir? DDK Başkanı Salih Tanrıkulu kimdir? Haberi Görüntüle

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

G7'nin doğal üyeleri haricinde ev sahibi İtalya'nın davet ettiği liderler de zirveye katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Gazvani, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Afrika Kalkınma Bankası gibi uluslararası örgütlerin temsilcileri de zirveye iştirak etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading